Arequipa & Copacabana

Hej 

Nu har vi farit från La paz och under den senaste tiden har vi varit på två ställen vid namn Copacabana i Bolivia och Arequipa i Peru. 


Från La Paz tog vi oss först till Copacabana med en liten minibuss. De tog runt 3h och kostade oss 25 svenska kr. 




Väl framme i staden hade vi först bokat en natt på ett hostel för att dagen efter bege oss ut till Inkarikets heliga ö Isla del sol. De var på denna ö dem trodde att solen föddes. 

Dagen efter satte vi oss på en 3h lång båttur för att ta oss till den norra delen av ön och därifrån vandra ner till den södra delen och ta båten därifrån dagen efter. 

Att gå hela vägen tog inte speciellt lång tid och vi var framme i den södra byn lite efter lunchtid.







Dagen efter tog vi en behövlig sovmorgon och gick därefter och åt en riktig dunderfrukost innan vi begav oss ner mot båtarna tillbaka till staden.

Efter ytligare 2 nätter i Copacabana begav vi oss mot Arequipa.  

Arequipa är Perus näst största stad på runt 900 000 invånare. Och kallas även för den vita staden då de flesta byggnader här är vita. 

Här begav vi oss även ut på en vandringsutflykt till Colca Canyon. Denna canyon är mer än dubbelt så djup som Grand canyon i USA. 
Där vandrade vi i 2 dagar och fick se mycket vacker natur och även en hel del djur, så som kondorer. De skulle även finnas rävar, ormar och pumor men de var inga djur som vi såg. På vägen hem stannade vi även på ett ställe med naturligt varma källor med varmt vatten från vulkanerna i området. 





 
Och nästa stopp nu är Cusco med inkaleden! 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Fantastiska bilder. En glädje stund att läsa er blogg. Kramar farmor Ulla o Ulf

2 Dunce:

skriven

Härligt!!!

Kommentera här: