Amazonas



Hej allesammans!!

Nu har nyligen kommit ut från Amazonas efter 3 fantastiska dagar

Först anlände vi med en buss till ett litet samhälle precis i utkanten av djungeln som heter Porto Maldonado.

När vi gick av bussen kände vi oss först va de lite knas med höjden, då nu var den första gången på ca 6v som vi kommit ner till havsnivå igen. 


För att ta oss till loungen där vi skulle bo var vi tvungna att åka en liten kanalbåt i ca 1h på på en stor flod som senare mynnar ut i själva Amazonasfloden. 

Väl framme gick vi först en runda i skogen runt omkring själva gården, där vi bland annat fick se de vanligast träden och djuren. Anton och vår franske vän Flo testade även på att äta en levande larv.


Efter lunch den dagen begav vi oss ur till en ö som låg mitt i floden. Ön heter Monkey Island, men efter att ha letat efter apor i ca 2h gav våra guider upp och vi återvände. 

Den kvällen gav vi oss i alla fall ut på kajman jakt i en kanalbåt. Båten var utrustat med en stor stark lampa dom hjälpte till att lysa runt omkring båten och då reflekterades ljuset i djurens ögon rött och de gick att se dem. Vi lyckades även fånga en som vi fick hålla i.


Dagen efter begav vi oss upp ur sängen tidigt för att bege oss ut i djungel. Vi åkte först en båt, och sen gick vi i lera tills vi kom fram till en sjö. Vi begav oss ut på sjön med båtar, och på andra sidan sjön såg vi även en hel del apor! 


Väl hemma igen vilade vi tills kvällen, då gick vi ut i skogen när de blivit mörkt och fick se en massa nya djur. De var allt ifrån stora tarantellspindlar till oerhört många småkryp. 

På vår sista dag paddlade vi kanot och åkte zipline innan vi begav oss tillbaka till Porto Maldonado för att sedan ta bussen till Cusco igen! 



Kommentera här: